НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.04.2021 550

Рецепт великодньої паски, який передається поколіннями в родині телеведучої Ольги Грицик

Головним атрибутом святкового великоднього столу, за яким зовсім скоро зберуться українські родини, щоб відсвяткувати світле Христове Воскресіння, є паска. Це смачна, ароматна і запашна великодня випічка, яку старанні господині намагаються приготувати самотужки за перевіреними рецептами. Так, відома телеведуча каналу «Україна» новин «Сьогодні» Ольга Грицик поділилась рецептом надзвичайно смачної паски, яку традиційно печуть в її родині, і яка нагадує смак дитинства.

Інгредієнти:

- 14 стаканів муки

- 250 г масла

- 4 стакани молока

- 2 стакани цукру

- 14 жовтків + 1 ціле яйце

- 100 г дріжджів (живих)

- 1 ч. ложка солі

- 2 ложки сметани

- цедра одного лимона

- цукати, або родзинки (хто що любить)

Спосіб приготування:

1.         Спочатку робимо опару: тепле (не гаряче) молоко змішуємо з дріжджами і половиною муки, залишаємо приблизно на годину.

2.         Збиваємо жовтки з цукром, додаємо решту інгредієнтів, змішуємо з опарою, місити треба довго і ретельно, поки тісто не почне відставати від руки.

3.         Після знову залишаємо його підходити.

4.         Заповнюємо форми на одну третю і чекаємо, коли тісто збільшиться вдвічі.

5.         Ставимо у духовку приблизно на 45 хв, залежить від розміру пасок.

«Це рецепт бабусі – і для мене це найсмачніша паска в світі. Підозрюю, що вона перейняла рецепт, або як у нас кажуть – перепис, від своєї мами-бабусі, а ті відповідно з попередніх поколінь. Найбільше люблю паску з маслом і гарячою кавою. В дитинстві, в мене був пріоритет – мала, як і всі дорослі, чекала до Великодня, тому мені дозволяли зняти пробу. А я була рада і пробувала так, що половини з пробної паски відразу не було. Але свою маленьку пасочку, яку пекли мені для освячення, не чіпала. І ще дуже любила, коли паски посипали фарбованим зерном – в моєму дитинстві це була єдина доступна прикраса», – розказала телеведуча Ольга Грицик.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Рецепт великодньої паски, який передається поколіннями в родині телеведучої Ольги Грицик 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.04.2021 550
Еще материалы раздела «Суспільство»