<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.04.2021 526

Реєстрацію ФОПів переведуть в онлайн: уряд затвердив експериментальний проект

Кабінет міністрів затвердив постанову "Про реалізацію експериментального проекту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем у автоматичному режимі". ФОПи зможуть зареєструватися онлайн на постійній основі.

Рішення прийнято на засіданні уряду 28 квітня, яке транслювалося на Youtube.

У рамках запропонованого експериментального проекту надається можливість фізичній особі самостійно в автоматичному режимі без участі державного реєстратора зареєструватися підприємцем, пройшовши автентифікацію та подавши заяву на державну реєстрацію програмними засобами.

Після цього заява буде передана до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань для державної реєстрації.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту з квітня 2020 року послуги у сфері державної реєстрації фізичної особи - підприємця за заявами, поданими в електронній формі, надаються через Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Порталі Дія". За цей період (з квітня 2020 року по лютий 2021 року) такими послугами скористалися більше 300 тис. осіб, з яких близько 275 тис. - успішно.

Оценка материала:

5.00 / 1
Реєстрацію ФОПів переведуть в онлайн: уряд затвердив експериментальний проект 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.04.2021 526
Еще материалы раздела «Економіка»