НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
02.05.2021 590

Війна на Донбасі: 12 обстрілів, поранено військовослужбовеця ЗСУ

Протягом минулої доби, 1 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Як повідомляє пресцентр штабу ООС, біля населеного пункту Шуми противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру. Тричі ворог відкривав вогонь у бік позицій наших захисників неподалік населеного пункту Південне, застосувавши міномети 82-го калібру, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Поблизу Пісків противник двічі здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік населеного пункту Новгородське окупанти двічі відкривали вогонь із станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Окрім того, біля Водяного збройні формування Російської Федерації застосували підствольні гранатомети, а в околицях Талаківки – гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Поблизу населеного пункту Майорськ був помічений ворожий БПЛА з перетином лінії розмежування, а в районі населеного пункту Водяне, застосувавши безпілотний літальний апарат, російсько-окупаційні війська скинули осколкові гранати ВОГ-17 на позиції українських військових.

Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7-му годину ранку 2 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано, наголошують у штабі ООС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна на Донбасі: 12 обстрілів, поранено військовослужбовеця ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
02.05.2021 590
Еще материалы раздела «Україна»