<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних святвсі новини дня
Бізнес
Технології
03.05.2021 2099

Новая карта Млечного Пути помогла найти след карликовой галактики

Команда сделала несколько интригующих открытий в самых отдаленных регионах Млечного Пути.  

Astronomu_03.05.21

Астрономы нанесли на карту границы разреженного ореола, который окружает нашу домашнюю галактику, и обнаружили след от карликовой галактики, проталкивающей ее на пути возможного столкновения с Млечным Путем.

Изображая Млечный Путь, большинство людей думают о спиральном диске звезд, но наша галактика простирается намного дальше этого. Этот диск находится в центре гигантского сферического ореола горячего газа, простирающегося на сотни тысяч световых лет во всех направлениях. Хотя он все еще содержит огромное количество звезд, они разбросаны гораздо тоньше, чем на диске.

В новом исследовании астрономы впервые нанесли на карту крайние границы этого гало, сосредоточив внимание на расстояниях от 200 000 до 325 000 световых лет от центра галактики. Команда использовала данные, собранные Gaia, WISE и NEOWISE в период с 2009 по 2018 год, подробно описав положение более 1300 звезд цефеид. Эти объекты имеют предсказуемые световые сигнатуры, которые можно использовать для точного определения расстояния до них.

Анализ распределения этих далеких звезд дал команде интригующие выводы. Большое Магелланово Облако (БМО), карликовая галактика, которая вращается вокруг Млечного Пути, похоже, потревожило некоторые звезды во внешнем гало, оставив за собой след. Было предсказано, что он существует, но новое исследование знаменует собой первое прямое обнаружение этого следа.

Команда говорит, что форма следа также подтверждает подозрение других ученых: Большое Магелланово Облако все еще находится только на своей первой орбите Млечного Пути, путешествие, которое заняло около 13 миллиардов лет. Это близко ко всему возрасту Вселенной.

Однако его следующая орбита не займет так много времени - взаимодействие с Млечным Путем изменило его путь. Фактически, новое исследование также подтверждает другое предсказание, сделанное другими астрономами: БМО, вероятно, столкнется с нашей галактикой примерно через два миллиарда лет. Команда говорит, что основной причиной этого столкновения является загадочная темная материя, гравитация которой тянется к меньшей галактике и замедляет ее.

“Это похищение энергии меньшей галактики - не только причина слияния БМО с Млечным путем, но и причина слияния всех галактик“, - говорит Рохан Найду, соавтор исследования. “След на нашей карте - действительно хорошее подтверждение того, что наша основная картина слияния галактик верна!“

Хотя мы до сих пор не понимаем, что такое темная материя, открытие следа БМО может дать новые подсказки. Астрономы говорят, что применение различных моделей к форме следа может выявить новые свойства частиц, которые могут (или не могут) составлять странное вещество.

“Вы можете представить, что след за лодкой будет другим, если лодка идет по воде или по меду“, - говорит Чарли Конрой, соавтор исследования. “В этом случае свойства следа определяются тем, какую теорию темной материи мы применяем“.

Оценка материала:

5.00 / 1
Новая карта Млечного Пути помогла найти след карликовой галактики 5.00 5 1
Бізнес / Технології
03.05.2021 2099
Еще материалы раздела «Технології»
  • За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити За безпечне користування Windows 10 із 2025 року потрібно буде платити

    Microsoft вже оголосила, що підтримка Windows 10 закінчиться 14 жовтня 2025 року. Після цього для безпечного користування операційною системою потрібно буде щороку платити.

  • Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя Науковий прорив: вчені наблизилися до створення синтетичного життя

    Такий прорив дає можливість вченим вивчити найбільш ранні еволюційні стадії життя.

  • ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік ТОП-10 Медіа У Сфері Бізнесу: Рейтинг Найпопулярніших Сайтів В Україні За 2023 Рік

    Про останні інновації та новини у сфері бізнесу, поради стосовно шляхів пошуку фінансів, про монополії, інвестиції, експорт та інші спеціалізовані теми можна прочитати на сторінках медіа про бізнес. В Україні налічуються десятки різноманітних сайтів, де журналісти відслідковують поточну ситуацію і публікують актуальні новини у даній сфері, експерти дають сотні порад, створюють рейтинги, бізнес-кейси та відео.

  • Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх Альтернатива Twitter. Соцмережа Bluesky стала доступною для всіх

    Після року закритого тестування Bluesky дозволила реєструватися всім. Раніше соцмережа допускала нових користувачів лише за допомогою коду-запрошення, щоб гарантувати, що технологія, яка підтримує мережу, зможе впоратися з трафіком.

  • Гідролокація та підводні дрони Гідролокація та підводні дрони

    Гідролокація та підводні дрони є важливими компонентами сучасних морських технологій, що знаходять застосування як у військових, так і в цивільних сферах. Гідролокація, яка використовує звукові хвилі для виявлення та визначення положення об'єктів під водою, є фундаментальною для підводної навігації, розвідки та мапування. В той же час, підводні дрони, здатні до самостійного виконання задач у водному середовищі, революціонізували підходи до дослідження океанів, оборонної стратегії та екологічного моніторингу. Ця стаття має на меті дослідити історію, технічні аспекти, а також сучасні застосування гідролокації та підводних дронів, з акцентом на їх використанні в Україні.