<
НОВИНИ ДНЯ: Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цінвсі новини дня
02.05.2021 522

У квітні українці купили більше 10 тис. нових легкових авто

У квітні українці придбали і поставили на облік трохи більше 10 тис. нових легкових авто, це майже втричі більше, ніж було у квітні 2020 року.

За даними Укравтопрома, таке зростання реєстрацій нових авто пояснюється виключно низькою базою порівняння, причиною якої є жорсткі карантинні обмеженнями через COVID-19, що діяли в Україні торік, передає Укрінформ. Відносно попереднього місяця поточного року попит на нові авто збільшився на 11 відсотків.

Лідерську позицію на ринку зайняла Toyota, продажі автомобілів якої в річному обчисленні зрослі майже вчетверо – до 1618 шт. На друге місце опустилася Renault – 1215 реєстрацій. Зростання попиту на автомобілі цієї французької марки виявилось не таким значним як у конкурентів – «всього» 58 відсотків. З більш ніж триразовим зростанням продажів відносно квітня минулого року третю позицію зберегла за собою Kia – 830 од. Четвертий результат продемонструвала Skoda – 616 нових авто (+242%). Завершує п’ятірку марок-лідерів квітня з більш ніж 9-кратним зростанням продажів – Volkswagen, у заліку якого 482 зареєстрованих авто.

Бестселером місяця став KIA Sportage – 640 нових автомобілів цієї моделі поповнили у квітні український автопарк.

Всього з початку року на українському ринку було зареєстровано 31,1 тис. нових легкових автомобілів, що на 30% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 1
У квітні українці купили більше 10 тис. нових легкових авто 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
02.05.2021 522
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»