<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.05.2021 533

АМКУ заблокував будівництво аеропорту в Дніпрі

Антимонопольний комітет заблокував фінансування будівництва аеродрому міжнародного аеропорту Дніпро.

Про це повідомляється на сайті АМКУ в середу, 12 травня.

Зазначено, що таке рішення прийнято, оскільки Міністерство інфраструктури не поставило до відома комітет про намір надати аеропорту державну допомогу в розмірі 1,5 млрд гривень.

У відомстві нагадали, що будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту почалося ще в 2020 році і триває в 2021 році. Одержувачами державної допомоги в рамках цього проекту виступають Укрінфрапроект, ДП Фінансування інфраструктурних проектів та ТОВ МА Дніпропетровськ.

"Оскільки Укрінфрапроект і ДП Фінансування інфраструктурних проектів не обиралися за конкурентною процедурою, не можна стверджувати, що надана їм економічна вигода була б доступною за звичайних умов. Тому у комітету є підстави вважати, що дана фінансова підтримка могла суттєво вплинути на конкуренцію в регіоні", - зазначили в АМКУ.

Крім того, ненадання Мінінфраструктури попереднього повідомлення в АМКУ про допомогу є порушенням законодавства, яке не дозволяє комітету оцінити заходи державної підтримки та унеможливлює виконання ним завдань із контролю за наданням державної допомоги.

У зв'язку з цим АМКУ почав розгляд справи про державну допомогу для проведення поглибленого аналізу її допустимості, а також тимчасово призупинив надання такої допомоги Мінінфраструктури до прийняття рішення у справі.

Оценка материала:

5.00 / 1
АМКУ заблокував будівництво аеропорту в Дніпрі 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.05.2021 533
Еще материалы раздела «Економіка»