НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.05.2021 488

Рахункова палата за рік виявила порушень на 26 млрд

Протягом 2020 року Рахункова палата встановила порушень і недоліків на загальну суму 26,3 млрд гривень.

Про це в четвер, 13 травня, заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє прес-служба відомства.

"На час дії жорсткого карантину наші аудитори призупинили вихід на об'єкти, відрядження були скасовані, частина працівників виконувала роботу дистанційно. У той же час карантин змусив нас максимально застосовувати сучасні IT-технології. За минулий рік наші аудитори перевірили 285 об'єктів, затвердили 48 звітів. Обсяг перевірених засобів - 1,2 трлн гривень. Для порівняння - це більше, ніж сума витрат держбюджету за минулий рік", - йдеться в повідомленні.

Пацкан підкреслив, що понад 71% (18,8 млрд гривень) загального обсягу порушень і недоліків, виявлених Рахунковою палатою у 2020 році, довелося на сім аудитів.

За його словами, в 2020 році вперше за всю історію незалежності було проведено аудит Верховної Ради та аудит за рішенням парламенту щодо ефективності діяльності Податкової, Митної та Фіскальної служб.

"За результатами проведених аудитів Рахункова палата підготувала і направила 462 документи для відповідного реагування. У 2020 році за результатами 17 аудитів відправлено 21 повідомлення правоохоронним органам про виявлені ознаки кримінальних злочинів. За результатами 10 контрольних заходів правоохоронними органами розпочато 22 досудових розслідування за кримінальними виробництвами", - підкреслив Пацкан.

Також зазначається, що з березня 2020 фахівці Рахункової палати почали відстежувати витрати на боротьбу з COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рахункова палата за рік виявила порушень на 26 млрд 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.05.2021 488
Еще материалы раздела «Економіка»