НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
17.05.2021 491

Один з українських політв'язнів у РФ хоче оголосити голодування, - Денісова

Український політв'язень Валентин Виговський, який утримується в Росії, має намір оголосити голодування. Він втратив надію повернутися живим на батьківщину.

Про це в Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Вона нагадала, що Виговський сьомий рік перебуває в незаконному ув'язненні і зараз утримується в колонії в Кіровській області.

"Постійне перебування в холоді і в повній ізоляції призвело до погіршення стану здоров'я Валентина. Крім того, адміністрація виправної установи здійснює психологічний тиск на нашого співвітчизника - без будь-яких пояснень і причин поміщає в ШІЗО, знімає гроші з карткового рахунку, які рідні йому перераховують для купівлі продуктів харчування і засобів гігієни", - зазначила Денісова.

У зв'язку з цим Виговський повідомив рідним про намір почати голодування, якщо ситуація не зміниться. Денісова розцінює дії російських тюремників як тортури і нелюдське поводження. Вона також попросила російську колегу забезпечити належні умови утримання політв'язня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Один з українських політв'язнів у РФ хоче оголосити голодування, - Денісова 5.00 5 1
Політика / Україна
17.05.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»