<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
18.05.2021 536

В Україні з'явиться перерахунок за неякісні комунальні послуги

Кабінет міністрів готує перерахунок вартості комунальних послуг при їхньому неякісному наданні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

Протягом 15 календарних днів триватимуть електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови.

У проєкті запропоновано механізм і умови здійснення перерахунку вартості послуг із постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення тощо. Також передбачені кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг (які враховуються при здійсненні виконавцем комунальних послуг перерахунку вартості таких послуг у разі їхнього ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості).

У проєкті документа визначаються особливості здійснення перерахунку вартості комунальних послуг залежно від виду договору, укладеного між виконавцем і споживачем, і умов нарахування плати за ці комунальні послуги.

Вказується, що перерахунок за неякісну послугу здійснюватиметься надавачем послуги на підставі складеного акту-претензії. При цьому якщо акт надійде від одного споживача, який проживає в багатоквартирному будинку, перерахунок буде здійснюватися для всього будинку.

Також підкреслюється, що перерахунок за неякісне надання комунальних послуг здійснюватиметься незалежно від наявності у споживача боргів за комуналку.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні з'явиться перерахунок за неякісні комунальні послуги 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.05.2021 536
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»