<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2021 516

Евакуація українців із Сектора Гази

Українська діаспора у Секторі Гази просить наше МЗС про термінову евакуацію.

Зараз у Газі проживає близько 1000 етнічних українців і це – найбільша українська спільнота в Палестині. В основному йдеться про жінок, що вийшли заміж за палестинців. Зараз там формують списки охочих виїхати з небезпечної території – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Відомо, що дипломатам вдалося отримати дозвіл на евакуацію громадян, однак, коли саме вона може відбутися поки не повідомляють.

«Ситуація дуже страшна – бомблять всюди. Ми розпочали діяти через уряд аби МЗС та уряд України провели евакуацію протягом найближчих 24 годин. Бажаючих багато, адже тут дійсно страшно», – зазначив Ашраф Аль Німер, віце-президент Спілки Друзів добрі серця Палестини та України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Евакуація українців із Сектора Гази 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2021 516
Еще материалы раздела «Суспільство»