Життя та Стиль
Суспільство
Григорій Герман поділився оригінальним рецептом домашніх сінабонів
В авторській рубриці «Смачний ранок» кулінарний ентузіаст Григорій Герман дивує унікальними рецептами та незвичним підходом до приготування банальних страв. Однак цього разу ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» вирішив поділитись власним рецептом улюбленого десерту мільйонів – ароматних сінабонів під вершково-ванільним кремом.
Щоб повторити сінабони за рецептом ведучого каналу «Україна» Григорія Германа знадобляться:
Для тіста:
Борошно – 350 г
Дріжджі – 20 г
Молоко – 100 мл
Цукор – 50 г
Вершкове масло – 50 г
Сметана – 70 г
Для начинки:
Цукор – 80 г
Молоко – 1 ст.л.
Вершкове масло – 50 г
Волоські горіхи – 200 г
Мелена кориця – за смаком
Для заливки:
Вершковий сир – 100 г
Вершкове масло – 50 г
Цукрова пудра – 20 г
Ванільний цукор – ½ ч.л.
Сіль – 1/8 ч.л.
У великій мисці розім’яти дріжджі, додати цукор, молоко та розмішувати за допомогою вінчику до повного розчинення дріжджів. Пізніше додати масло, перемішати і влити сметану. Ввести борошно і замішати тісто – спочатку в мисці, а потім на дощечці, але недовго. Відкласти тісто, накривши рушником.
Довільно подрібнити горіхи і просушити на пательні.
Тісто розтягнути у прямокутний пласт товщиною 2-3 мм. Натерти вершковим маслом кімнатної температури. Змішати цукор і корицю і посипати тісто, зверху викласти підсмажені горіхи. Загорнути тісто рулетиком і розрізати на 8-10 рівних шматочків. Булочки викласти на деко, застелене пергаментним папером, і змазати збитим жовтком. Запікати в духовці, розігрітій до 170-180 градусів, 20-25 хвилин. Готовим виробам дати охолонути.
Тим часом можна приготувати вершкову заливку. Змішати вершковий сир, масло та ванільний цукор. Збити міксером, поступово додаючи цукрову пудру. В результаті заливка має вийти за консистенцією, як густа сметана. Викласти сінабони на блюдо, залити вершковим кремом. Смачного!