<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Технології
26.05.2021 536

Холдинг TECHIIA інвестував у Culver Aviation

У структуру холдингу TECHIIA увійшла Culver Aviation – технологічна компанія, яка забезпечує швидкий збір даних із поверхні землі за допомогою БПЛА та їх аналітику для прийняття управлінських рішень. Компанія працює на ринку з 2014 року під брендом ITEC, а у 2021 році її поглинув холдинг TECHIIA. Про це пишуть Економічні новини.

Culver Aviation має власний авіапарк, виробництво та сервіс безпілотних літальних апаратів (БПЛА) кількох модифікацій та команди пілотів, які вже працюють по всій країні. Також в складі компанії працює R&D центр розробки і впровадження інновацій у сферах БПЛА, картографії та точного землеробства. 

Компанія виконує завдання клієнтів у рекордно низькі терміни, при цьому забезпечує фото землі з деталізацією до 2 см на піксель — в десятки разів якісніше, ніж супутник.

Олександр Даниленко, засновник ITEC та CEO Culver Aviation: «ITECH — це насамперед інженерні розробки, які дозволяють створювати найкращі безпілотники в Україні. Холдинг TECHIIA – це велика технологічна експертиза, досвід створення успішних ІТ-продуктів і підкорення міжнародного ринку. Разом ми об’єдналися, щоб надавати унікальні технологічні сервіси на основі БПЛА».

Юра Лазебніков, керуючий партнер холдингу TECHIIA: «Наш принцип інвестицій — знайти сильну, перспективну компанію і своєю експертизою та ресурсами допомогти їй стати лідером на ринку. У Олександра Даниленка 8 років досвіду створення БПЛА, його команда виготовляє унікальні літаки. З допомогою TECHIIA вони надаватимуть технологічні сервіси, на які вже є запит далеко за межами України».

Culver Aviation — це найбільша компанія, яка стала проєктом венчурної студії VRTX Venture Lab і увійшла в структуру холдингу TECHIIA

Олександр Давиденко, керуючий директор VRTX Venture Lab: «Ми скрупульозно ставимося до кожної компанії, яка потрапляє до нашої венчурної студії. Тому що самої ідеї, якою перспективною вона б не здавалася, замало. Важливими є стратегічне бачення, вміння управляти командою і працювати з партнерами. У Culver Aviation є все це, а ще – актуальний продукт, на який є величезний запит на ринку. Це складний проект, в якому поєднані і хардвер, і софтвер, і ще багато іншого. Але тільки у амбітних проектів майже немає конкурентів».

Culver Aviation пропонує послуги:

●     Геоінформатика та дистанційне зондування землі

●     Створення 3D карт і карт рельєфу

●     Візуальні та NDVI карти полів

●     Допомога державним органам у прийняття рішень щодо надзвичайних ситуацій

Сервіси компанії будуть корисними для агроіндустрії, лісового господарства, землевпорядкування, геологічних та гірничодобувних компаній, а також для цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Холдинг TECHIIA інвестував у Culver Aviation 5.00 5 1
Бізнес / Технології
26.05.2021 536
Еще материалы раздела «Технології»