<
НОВИНИ ДНЯ: Готуємо "ліниві" хачапурі на сніданок: 15 хвилин і страва вже на тарілці  Відправлення військ США до України: у Байдена озвучили свою позицію  "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.05.2021 653

В Україні задумали впровадити обмеження для виробників миючих засобів

Розробкою необхідної документації вже зайнялися в Кабінеті міністрів. Нові правила планують впроваджувати поступово.

Миючі засоби в Україні можуть стати «чистішими».

Українських виробників миючих засобів можуть зобов'язати зменшити кількість фосфатів у складах. В уряді вже почали розробку відповідного законопроекту – йдеться в сюжеті «Сьогодні» на каналі «Україна». По суті, це компроміс, адже повністю заборонити фосфати в миючих засобах не вдалося, така спроба робилася в 2019 році.

Переходити на нові стандарти пропонують поступово. Передбачається, що нові вимоги будуть поширюватися не тільки на пральні порошки, а й інші миючі засоби, як побутові, так і промислові.

Дискусії про можливість зменшити кількість фосфатів до складу миючих засобів йдуть в Україні вже давно. При цьому багато країн у світі вже на законодавчому рівні ввели обмеження або повні заборони на використання таких хімічних сполук.

У Міністерстві захисту навколишнього середовища сподіваються, що нове законодавство допоможе зменшити цвітіння великих річок, а водоканали стануть краще справлятися з очищенням стічних вод.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні задумали впровадити обмеження для виробників миючих засобів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.05.2021 653
Еще материалы раздела «Суспільство»