<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.06.2021 623

У «Ранку з Україною» розповіли, чим небезпечний солодкий перекус у літню пору

Ведучі програми «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч розповідають, чим небезпечні вуличні перекуси влітку. Експерти та журналісти ранкового шоу провели дослідження і з’ясували, чи варто відмовлятись від солодких булочок і чим краще їх замінити.

Експерти запевняють – ймовірність отруїтися солодощами невисока, проте небезпека таких виробів в іншому.

«Солодка випічка – це менший ризик порівняно з м’ясними пиріжками, але це цукор, чисті вуглеводи, – коментує професорка кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Олена Сидоренко в ефірі каналу «Україна». – Небезпека криється й у тому, що тісто погано пропечене і це може призвести до отруєння, адже начинка теж термічно не оброблена».

Ціна такого виробу – 25 гривень, але як виявилось – воно того не варто. Наступним перевірили домашній пиріжок з вишнями вартістю 12 гривень.

«Перш за все мені не подобається його зовнішній вигляд – пиріжок дуже запечений зверху! А от всередині я взагалі не бачу вишень, куди вони поділись?» – зазначила експерт.

Тож за 12 гривень ви купите просто шматок найдешевшого перепеченого тіста з 5-ма вишнями. Наступним перевірили виріб із шоколадом.

«Тісто дріжджове. В середині кокосова стружка та шоколадна маса – навряд це шоколад, скоріше кондитерська глазур із кокосом, – коментує Олена Сидоренко. – Це дуже велике навантаження на організм, тому що тут є поєднання кондитерської глазурі з кокосовою стружкою і тістом».

Саме такі вироби часто стають причиною отруєнь. Тож експерти радять у місцях реалізації солодощів обов’язково цікавитись їхнім складом, датою виробництва та кінцевим терміном придатності. Та все ж краще відмовитись від шкідливих перекусів або замінити їх сезонними овочами та фруктами. 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» розповіли, чим небезпечний солодкий перекус у літню пору 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.06.2021 623
Еще материалы раздела «Суспільство»