НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко допомагає Путіну будувати світ, в якому буде важко вижити не лише Україні, а й Білорусі – Портников  Гречаники: домашній рецепт смачних пісних котлеток  Вітряно, але тепло, місцями опади: прогноз погоди на 10 січня  Жовтий рівень небезпеки. На деякі регіони України насувається суттєва негода  На 10 січня прогнозують дощ у деяких областях, вдень до 13° тепла  В Україні пік "весняної" аномалії: температура буде, як у квітні  До України йде потепління: якою буде погода 9 січнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.06.2021 712

У «Ранку з Україною» розповіли, чим небезпечний солодкий перекус у літню пору

Ведучі програми «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч розповідають, чим небезпечні вуличні перекуси влітку. Експерти та журналісти ранкового шоу провели дослідження і з’ясували, чи варто відмовлятись від солодких булочок і чим краще їх замінити.

Експерти запевняють – ймовірність отруїтися солодощами невисока, проте небезпека таких виробів в іншому.

«Солодка випічка – це менший ризик порівняно з м’ясними пиріжками, але це цукор, чисті вуглеводи, – коментує професорка кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Олена Сидоренко в ефірі каналу «Україна». – Небезпека криється й у тому, що тісто погано пропечене і це може призвести до отруєння, адже начинка теж термічно не оброблена».

Ціна такого виробу – 25 гривень, але як виявилось – воно того не варто. Наступним перевірили домашній пиріжок з вишнями вартістю 12 гривень.

«Перш за все мені не подобається його зовнішній вигляд – пиріжок дуже запечений зверху! А от всередині я взагалі не бачу вишень, куди вони поділись?» – зазначила експерт.

Тож за 12 гривень ви купите просто шматок найдешевшого перепеченого тіста з 5-ма вишнями. Наступним перевірили виріб із шоколадом.

«Тісто дріжджове. В середині кокосова стружка та шоколадна маса – навряд це шоколад, скоріше кондитерська глазур із кокосом, – коментує Олена Сидоренко. – Це дуже велике навантаження на організм, тому що тут є поєднання кондитерської глазурі з кокосовою стружкою і тістом».

Саме такі вироби часто стають причиною отруєнь. Тож експерти радять у місцях реалізації солодощів обов’язково цікавитись їхнім складом, датою виробництва та кінцевим терміном придатності. Та все ж краще відмовитись від шкідливих перекусів або замінити їх сезонними овочами та фруктами. 

Оценка материала:

5.0 / 1
У «Ранку з Україною» розповіли, чим небезпечний солодкий перекус у літню пору 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.06.2021 712
Еще материалы раздела «Суспільство»