<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
25.06.2021 553

ЄС відкинув пропозицію Меркель про "прямий контакт" із Путіним

Лідери Європейського Союзу відхилили заклик Німеччини та Франції провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Bloomberg, ЄС не проводив переговорів на вищому рівні з Путіним з моменту анексії Криму.

"Я б хотіла зробити сміливіший крок. Будуть розроблені формати та умови для переговорів з Росією. Але не на рівні лідерів", – заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Як зазначає видання, ця пропозиція була вилучена з остаточного комюніке після переговорів, заявила Меркель, покидаючи місце проведення саміту в Брюсселі.

Пропозицію Франції та Німеччини також публічно розкритикував Марк Рютте з Нідерландів, який заявив журналістам, що не буде відвідувати жодних переговорів з Путіним.

Румунський президент Клаус Іоанніс заявив, що поки рано говорити про саміт з Росією, а представник Естонії Кая Каллас зазначила, що з подивом виявила, що це питання стоїть на порядку денному.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС відкинув пропозицію Меркель про "прямий контакт" із Путіним 5.00 5 1
Політика / Україна
25.06.2021 553
Еще материалы раздела «Україна»