НОВОСТИ ДНЯ: Жителі Росії однаково ненавидять Україну, США та ЄС і хочуть відносин з Китаєм та Іраном  Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко  Як зробити бринзу в домашніх умовах без закваски та ферментів  Дощі з грозами та град: синоптики розповіли, якою буде погода у вихідні  Абсолютна більшість українців проти будь-яких територіальних поступок Росії  Як приготувати оладки на кефірі: дуже просто та смачно  Погода в Україні буде не дуже приємною: прогноз синоптиків на найближчі днівсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.06.2021 453

«Ранок з Україною»: експерт розповіла, яку олію краще використовувати у догляді за шкірою та волоссям

Всього одна ложка олії виноградних кісточок на день – і тіло наповнене необхідними речовинами. Її давно використовують для профілактики та лікування різних захворювань, вона одна з найпопулярніших олій у косметології. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман дізнались, чим корисна ця олія та де її краще застосовувати.

Олія виноградних кісточок – одна з найпопулярніших, вона використовується у приготуванні мила, її додають у косметику, вона виробляє колаген, який відповідає за еластичність та молодість шкіри. У її складі є природний антиоксидант ретинол, лютеїн та омега-3.

«Ця олія широко використовується у косметології, особливо для масажу та антицелюлітних програм. Вона має антиоксидантні властивості, загоювальні, протизапальні, а ще добре очищає пори», – коментує косметологиня і консультантка зі здорового харчування Анна Галіцина в ефірі каналу «Україна».

Крім того, олія виноградних кісточок має антитромботичну дію, тобто запобігає появі тромбів. Ученими доведено, що ця олія уповільнює розвиток раку шкіри та відвертає появу хвороби Альцгеймера. Компоненти у її складі мають різноманітні дії на організм.

«Заспокоюють нервову систему, мають протизапальну дію, запускають певні важливі процеси, а ще очищають кишечник, виводячи шкідливі речовини з організму», – зазначила експерт.

У кулінарії олію виноградних кісточок використовують для заправляння салатів, додають до холодних страв. Вона корисна у сирому вигляді, а от смажити продукти на цій олії не рекомендовано, адже при високій температурі поліненасичені кислоти утворюють між собою шкідливі зв'язки, які негативно впливають на організм.

«Найкраще її використовувати у косметиці – декоративній і в засобах для догляду, для тіла і волосся, у шампунях», – коментує Анна Галіцина.

Протипоказань у неї майже немає, хіба що алергія. Тому до початку використання треба перевірити, чи немає часом індивідуального протипоказання. Для цього слід нанести кілька крапель на зап’ястя і потримати протягом 10 хвилин. Якщо реакції немає – можна сміливо використовувати. Придбати 500 мл олії виноградних кісточок можна за 160 гривень. Стандартний термін придатності – 1 рік, при зберіганні у прохолодному закритому місці.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: експерт розповіла, яку олію краще використовувати у догляді за шкірою та волоссям 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.06.2021 453
Еще материалы раздела «Суспільство»