<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.07.2021 498

Із НБУ звільняється директор із фінансової стабільності

Голова департаменту фінансової стабільності Національного банку України Віталій Ваврищук повідомив, що звільняється. Про це він повідомив 30 червня після того, як про аналогічне рішення заявив керівник департаменту ліцензування Олександр Бевз.

Відповідне повідомлення з'явилось на його сторінці у Facеbook.

За словами Ваврищука, його спостереження співпадають із висновками Бевза щодо ситуації в центробанку.

«Сьогодні повідомив колегам, що планую завершити роботу в НБУ. Терміни обговорю із новим заступником голови НБУ – куратором Департаменту фінансової стабільності», – написав посадовець.

Національний банк наразі публічно не коментував заяву Ваврищука.

Нагадаємо, директор департаменту Олександр Бевз 30 червня повідомив, що команда керівників Департаменту ліцензування Національного банку України – включно з ним – повним складом подала керівництву заяви про звільнення. Він пояснив це централізацією ухвалення рішень в регуляторі, а також його відходом від низки стандартів.

Раніше Нацбанк підтвердив, що дев’ять співробітників департаменту ліцензування центробанку подали заяви про звільнення з НБУ. Зазначається, що департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Із НБУ звільняється директор із фінансової стабільності 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.07.2021 498
Еще материалы раздела «Економіка»