<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Україна
16.07.2021 509

Верховний суд відповів на звинувачення ОП

Зміни в судовій системі України мають відбуватися відповідно до Конституції.

Про це йдеться в коментарі Верховного суду щодо звинувачень Офісу президента після рішення про скасування указу Володимира Зеленського про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Зокрема, в ОП заявили, що своїм рішенням Верховний суд намагається захистити корупційну систему.

"Конституція України визначає, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу і судову. Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Верховний суд як вищий суд у системі судоустрою України у своїй діяльності керується принципом верховенства права.

"Завданням суду завжди є захист порушених прав і свобод, як того вимагає Конституція України та Конвенція про захист прав людини і основних свобод", - відзначають у суді.

Верховний суд нагадує, що завжди підтримував і продовжує підтримувати "всі позитивні зрушення, що відбуваються в державі, спрямовані на побудову чесного, справедливого, відкритого, незалежного суду і сильної демократичної України".

"У той же час, всі зміни мають відбуватися тільки відповідно до Конституції України. Реформування судової влади неможливо без поваги до незалежності суду та суддів і без розуміння функцій і ролі суду в державі", - заявили в ВС.

У Верховному суді своє рішення щодо Тупицького пояснили тим, що зазначена при прийнятті рішення президентом норма про скасування указу про призначення Тупицького суддею не регламентує формування складу КСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховний суд відповів на звинувачення ОП 5.00 5 1
Політика / Україна
16.07.2021 509
Еще материалы раздела «Україна»