<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.07.2021 613

В Нафтогазі назвали неприйнятними умови РФ на транзит газу

Пропозиції щодо збереження транзиту через Україну в обмін на невигідні закупівлі російського газу є неприйнятними для України.

Про це заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз України".

"Таке продовження транзиту, коли Україна ще має доплачувати Росії, нам не потрібне. Ми зараз витрачаємо менше на весь імпортований газ, ніж отримуємо за транзит. Зараз Україна в плюсі, ми отримуємо гроші в держбюджет. Якісь домовленості, які призводять до того, що гроші з України йдуть до Росії, нам не потрібні", – прокоментував Вітренко заяву голови правління Газпрому Олексія Міллера про готовність забезпечити та збільшити транзит газу через Україну при додаткових закупівлях російського газу.

Керівник Нафтогазу підкреслив, що Росія завжди наполягала на тому, щоб Україна закуповувала російського газу за завищеними цінами. Він також закликав тверезо оцінювати надійність будь-яких обіцянок російської сторони.

"Росія нам гарантувала безпеку в межах Будапештського меморандуму. Нам Будапештський меморандум-2 не потрібен. Ми не можемо вірити жодним гарантіям Росії після того, як вони всі гарантії… дуже цинічним способом про них просто забули, здійснили військове вторгнення в Україну", - додав Вітренко.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Нафтогазі назвали неприйнятними умови РФ на транзит газу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.07.2021 613
Еще материалы раздела «Економіка»