НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.07.2021 463

Цьогоріч промвиробництво зросло на 2,1% – Мінекономіки

За січень-червень 2021 року промвиробництво зросло на 2,1% за рахунок сприятливої кон’юнктури на зовнішніх ринках та відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Промислове виробництво продовжує зростати – за даними Держстату, за підсумками січня-червня 2021 року промвиробництво зросло на 2,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - йдеться в повідомленні.

У тому числі у переробній промисловості зростання склало 2,5%, у добувній промисловості - 1,4%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря темпи зростання – 1,7%.

Серед факторів, які забезпечили зростання виробництва промислової продукції, у Мінекономіки відзначили сприятливу кон’юнктуру на зовнішніх ринках, поступове відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку, подальше пристосування національних виробників до роботи у відповідь на зняття жорстких карантинних обмежень.

Загалом найбільший позитивний внесок у зростання промвиробництва сформувало машинобудування та металургія. Так, у машинобудуванні виробництво зросло на 11,6% (порівняно з аналогічним періодом 2020 року), металургійне виробництво зросло на 7%. Також спостерігалось зростання виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устаткування (на 19%), виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 12,9%), виробництва виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності (на 10%).

Оценка материала:

5.00 / 1
Цьогоріч промвиробництво зросло на 2,1% – Мінекономіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.07.2021 463
Еще материалы раздела «Економіка»