<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.07.2021 428

Вітренко заявляє про збитки Нафтогазу в 100 млрд

Глава Нафтогазу Юрій Вітренко заявляє, що через неточність фінансових результатів компанії в першому кварталі її збитки можуть становити до 105 млрд грн замість прибутку в 12,6 млрд.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Зараз йде дискусія про відображення в звітності за півріччя двох проблем, які були і в першому кварталі. Якби в повному обсязі вони були відображені в звітності за перший квартал, то замість прибутку був би показаний збиток для держави, як власника НАКу, до 105 млрд грн", - сказав він.

Він уточнив, що йдеться про відображення фінансового стану підприємств теплокомуненерго, який на момент формування звітності за перший квартал не давав підстав сподіватися на погашення ними заборгованості за газ.

Також Вітренко нагадав про борг НАК перед Укрнафтою.

Він зазначив, що звітність компанії за перший квартал при попередньому менеджменті не була належним чином перевірена аудиторами, через що "реальні збитки можуть перетворюватися в "намальований прибуток".

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітренко заявляє про збитки Нафтогазу в 100 млрд 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.07.2021 428
Еще материалы раздела «Економіка»