<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.07.2021 533

Українці продали валюти на два мільярда

З початку року чистий продаж іноземної валюти населенням перевищила $2 млрд, повідомив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

"Чистий продаж іноземної валюти населенням (в готівковій та безготівковій формі) з початку року перевищив $2 млрд (в тому числі з початку липня - майже $400 млн) і виступав вагомим чинником збалансування попиту і пропозиції іноземної валюти на ринку", - повідомив Данилишин.

При цьому він зазначив, що на міжбанківському валютному ринку протягом тижня попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків перевищував пропозицію, проте ситуація на ринку залишалася збалансованою, з огляду на активні операції банків з власною валютною позицією.

Купівля Національним банком іноземної валюти (у загальному обсязі $32 млн) в дні, коли спостерігалося переважання пропозиції над попитом, дозволила збільшити міжнародні резерви НБУ до $28,5 млрд. З урахуванням дорозміщення Міністерством фінансів ОВДП обсяг міжнародних резервів НБУ перевищить $29 млрд.

"Збільшення пропозиції іноземної валюти в понеділок зумовило зміцнення обмінного курсу гривні до рівня нижче 27 гривень за 1 долар США. Інтервенція НБУ з купівлі іноземної валюти склала $20 млн (з початку липня +72 млн, з початку року + $876 млн)", - зазначив Данилишин.

Відзначимо, за весь 2020 рік українські фізособи купили іноземної валюти на суму $14,85 млрд (у еквіваленті), а продали - на $15,95 млрд.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці продали валюти на два мільярда 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
29.07.2021 533
Еще материалы раздела «Економіка»