<
НОВИНИ ДНЯ: Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraphвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
03.08.2021 474

У «Головній темі» розповіли, як правильно обрати сонцезахисний крем

У суспільно-резонансному проєкті «Головна тема. Перезавантаження» з ведучою Оленою Кот на каналі «Україна» з’ясували, чи однаково ефективні SPF-креми з різними факторами захисту від сонця.

Досвідчений дерматолог Ольга Метельська пояснює, що аби підібрати дієвий засіб захисту від сонячних променів – потрібно визначити свій фототип. Перший – зазвичай у людей з блакитними очима, світлим або рудим волоссям. Вони можуть перебувати на сонці без захисту лише 5 хвилин! Але, якщо нанесуть крем, хоча б, із SPF-15, то зможуть безпечно засмагати у 15 разів довше – 75 хвилин, з кремом SPF-30 – 150 хвилин, а з SPF-50 – 250 хвилин! Другий фототип мають люди, у яких світло-молочна шкіра, зелені або блакитні очі, русяве волосся. Їм не варто перебувати на яскравому сонці без захисту більше10 хвилин. Але з сонцезахисними кремами можна безпечно засмагати довше: з SPF-15 – 150 хвилин, з SPF-30 – 300 хв, з SPF-50 – аж 500 хв. У людей з третім фототипом – темне волосся, карі очі й засмага лягає на них дуже швидко. Перебувати на пекучому сонці безпечно вони можуть максимум 15 хвилин. А за допомогою SPF-15, 30, 50 цей час продовжується: 225, 450 та 750 хвилин відповідно.

«Зверніть увагу, що сонцезахисні креми можуть містити як хімічні, так і фізичні фактори захисту. Хімічні шкіра одразу вбирає, а фізичні залишаються на ній. До складу фізичних входить діоксид титану – це біла плівка, яка залишається на шкірі і не дає сонячним променям проникати вглиб», – зазначила дерматолог-косметолог Ольга Метельська.

Всі сонцезахисні креми, навіть з найвищим захистом, пропускають сонячне проміння. Найбільше - з SPF-15 - 7%, у той час, як SPF-30 – пропускає лише 3%, а SPF-50 – всього 2%. Втім, різниці між  українськими сонцезахисними кремами за 50-100 гривень та імпортними, які коштують від 700 аж до 1500 гривень, окрім назви бренду, запаху і консистенції – немає! Вони всі однаково захищають від сонця, головне – наносити їх кожні 2 години.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Головній темі» розповіли, як правильно обрати сонцезахисний крем 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
03.08.2021 474
Еще материалы раздела «Афіша»