<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.08.2021 456

Податкова амністія: НБУ визначив порядок одноразового декларування доходів

Національний банк України визначив порядок відкриття та ведення поточних рахунків зі спеціальним режимом використання для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування. Декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Згідно з порядком, фізичні особи, які мають намір скористатися правом на одноразове декларування, звертаються до банку для відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання та розміщення готівкових коштів в національній та іноземних валютах, банківських металів (з фізичною поставкою).

Потім декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку.

Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право:

  • перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України;

  • або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок;

  • або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Податкова амністія: НБУ визначив порядок одноразового декларування доходів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
06.08.2021 456
Еще материалы раздела «Економіка»