<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
12.08.2021 477

Fitch покращив прогноз щодо рейтингу Нафтогазу

Рейтингове агентство Fitch Ratings покращило довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) держкомпанії "Нафтогаз" у валюті зі "стабільного" на "позитивний" та підтвердив сам рейтинг на рівні "B".

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Рейтинг "Нафтогазу" змінився слідом за рейтингом України. Це говорить про залежність і зв'язку компанії з державою.

Fitch також підтвердило автономний кредитний профіль (SCP) компанії на рівні "b-".

Однак, на думку агентства, ліквідність групи знаходиться під тиском через очікувані високих капітальних витрат, які "Нафтогаз" планує інвестувати в розширення ресурсної бази, щоб зупинити падіння видобутку газу.

«Слабкий фінансовий профіль" b- "SCP відображає волатильність профілю бізнесу компанії, в основному мінливість цін на газ, і його трансформацію після відділення напрямки транзиту газу з 2020 року.

Також Fitch вказало на важливість для фінансового профілю НАК можливостей щодо стягнення дебіторської заборгованості в умовах слабкої економіки країни і очікуваного дефіциту ліквідності.

Рейтингове агентство як і раніше вважає, що валютні ризики для "Нафтогазу" залишаються високими, оскільки близько 68% ($1,6 млрд) його боргу, що відноситься до єврооблігацій, на кінець 2020 року номіновано в іноземній валюті, в той час як більша частина виручки надходить в гривні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Fitch покращив прогноз щодо рейтингу Нафтогазу 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.08.2021 477
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»