<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.08.2021 539

Під час карантину закладам та ТРЦ дозволять працювати за вакцинації 80% працівників

Міністерство охорони здоров'я не планує ніяких ключових змін у постанові про карантин. У разі збільшення захворюваності буде діяти адаптивний карантин з поетапним зонування регіонів, залежно від рівня епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомила Спілка українських підприємців за підсумками зустрічі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та заступником міністра Олександром Комарідою.

Так, МОЗ має намір дозволити працювати під час жорсткого карантину деяким закладам за умови вакцинації понад 80% колективу, а також - ТРЦ за спеціальною системою. Допускати в заклади будуть споживачів та клієнтів, які також вакциновані.

Освітні заклади не будуть переходити в онлайн за умови, що 80% дорослих, які працюють у школах, будуть вакциновані.

Для торгово-розважальних центрів розробляють спеціальний програмний продукт за прикладом Німеччини, який дозволить записатися на конкретний час для відвідування ТРЦ, відслідковувати його завантаження, допускатимуть в такі заклади вакцинових покупців або тих, хто зробив ПЛР-тест або експрес-тест на місці.

Найближчим часом МОЗ планує презентувати ці рішення.

«Наразі в Україні 7 млн доз «вільних» вакцин. Будуть ще поставки, перебоїв не передбачується. Головне завдання сьогодні – залучити якомога більше населення країни до вакцинації, в тому числі, за підтримки і допомоги бізнесу. Адже новий штам вірусу «Дельта», який наразі активно поширюється є хворобою саме невакцинованих людей: відсоток людей, які захворіли, мають ускладнення і тяжкий перебіг хвороби, дуже низький серед вакцинованих», - наголошується в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Під час карантину закладам та ТРЦ дозволять працювати за вакцинації 80% працівників 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.08.2021 539
Еще материалы раздела «Суспільство»