<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт пікантної закуски з помідорів  Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачкавсі новини дня
Прес-релізи
Інше
01.09.2021 1861

Казка про собачку Соню — історія, сповнена доброти та легкого гумору

Коли хазяїн багато працює, маленькому песику доводиться або нудьгувати вдома, або ж пізнавати довкілля самотужки.

Героїня книги Андрія Усачова «Розумна собачка Соня» не з тих, хто буде спокійно лежати на дивані. Якби не цікавість та звичка цього песика постійно пхати свого вогкого чорного носила туди, куди не просять, казка про собачку Соню взагалі ніколи не з’явилася б на світ. Та невгамовне створіння встигло стільки всього натворити (наприклад, влаштувало риболовлю у ванній кімнаті, розмалювало нові шпалери, вполювало луну в каналізації тощо), що пригод вистачило на цілу книжку, яку видавництво «Школа» пропонує маленьким читачам. У цьому виданні знайдеться чимало цікавого, адже Соня постійно потрапляє в дивовижні пригоди. Її вчинки та розмірковування викликають посмішку та покращують настрій.

Українська дітвора із задоволенням читає про пригоди кумедної собачки, адже Соня так схожа на книголюбів: така ж допитлива, пустотлива, часом неслухняна, генерує сотню питань за хвилину. Власне, всі герої книги видаються такими знайомими:

  • Собачка Соня— дуже цікаве та енергійне створіння, яке прагне неодмінно розібратись у всьому, що відбувається довкола. Про свої висновки песик докладно розповідає маленьким читачам, адже собачка Соня українською мовою говорить цікаво й доступно, тому її історії зрозумілі дітлахам.
  • Іван Іванович Корольов — господар Соні, який вже звик, що його допитливе звірятко постійно потрапляє в різні безглузді ситуації. Іван Іванович ставиться до Соніних пригод філософськи, мабуть, бути власником спритного песика — це чудова школа терпіння та врівноваженості. Хоча інколи у чоловіка уривається терпець і Соні перепадає на горіхи. Через прізвище хазяїна вона дістала від сусіда гордовитий титул «королівська дворняжка».
  • Двірник Сєдов — на думку Соні, ця людина є її лютим ворогом. Він чомусь не виявляє радості, коли собачка гуляє біля на клумбі з його улюбленими півоніями та навіть ганяється за нею з мітлою. Про всяк випадок Соня остерігається Сєдова подалі, адже стусани за понюхані квіти — це занадто висока ціна.

Життєві уроки від розумної собачки

Хоча ці оповідки розважають дітей, історії про собачку Соню є також корисними і повчальним, адже песик на власному досвіді навчає малюків простих та потрібних правил безпеки:

  • Не лізти до джерел електричного струму— героїня закликає триматися від електрики поодаль й, боронь Боже, не встромляти нічого в розетку. Адже якщо зіпсований прилад можна купити та замінити, то здоров’я та життя не відновити.
  • Бути обережними з незнайомою їжею— пригода з гірчицею назавжди відбила у Соні бажання брати без дозволу незрозумілі продукти.
  • Не жбурляти нічого з балкона— прикрість, що сталася з випадковим перехожим, якому на голову потрапили викинуті Сонею вишневі кісточки, демонструє, що людей зовсім не тішать сторонні предмети, що сиплються на них згори.

Україна вже давно знайома з творчістю письменника, поета та сценариста Андрія Усачова, перші публікації його творів були ще у 80-х роках минулого століття. Відтоді автор значно збагатив світ дитячої літератури. Книги Андрій Усачов купити: їх варто придбати всім, хто хоче разом з дитиною поринути у світ унікального легкого гумору та позитиву. Твори автора перекладені молдавською, польською, сербською мовами. А сам пан Андрій є лауреатом фестивалю сатири й гумору «Золотий Остап» та щорічного Національного конкурсу «Книга року».

Видавництво Школа презентує дві збірки історій про маленьку допитливу собачку: «Розумна собачка Соня» та «Знаменита собачка Соня», з якими можно ознайомитись за посиланням https://schoolbook.com.ua/.

Оценка материала:

5.00 / 1
Казка про собачку Соню — історія, сповнена доброти та легкого гумору 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
01.09.2021 1861
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 341
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 299
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 381
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 326
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 341