<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Європа
06.09.2021 842

Німецькі соціал-демократи посилюють позиції

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) посилює свої позиції напередодні парламентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані останнього соціологічного опитування Інституту INSA.

СДПН на чолі з кандидатом Олафом Шольцем має на сьогодні 25% підтримки, набравши додатково 1 процентний пункт проти попереднього опитування. Їх партнери по нинішній урядовій коаліції та суперники на майбутніх виборах, консервативний блок ХДС/ХСС, впали до 20% (мінус 1 процентний пункт), до історичного мінімуму.

На третьому місці «Зелені», які також втратити 1 процентний пункт і мають наразі 16%.

Вільна демократична партія користується симпатією 13% респондентів, «Альтернатива для Німеччини» - 12%, Ліві – 7%.

Як повідомлялося, соціал-демократи втратили позицію лідера на виборах 2005 року і відтоді були молодшими партнерами консерваторів по коаліції в уряді Ангели Меркель.

Вибори в німецький Бундестаг відбудуться 26 вересня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німецькі соціал-демократи посилюють позиції 5.00 5 1
Політика / Європа
06.09.2021 842
Еще материалы раздела «Європа»