<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2021 1314

Міносвіти спростувало фейк про переведення всіх шкіл на «дистанційку»

Інформація в соціальних мережах щодо запровадження дистанційного навчання на території всієї України є недостовірною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

 

Зазначається, що у 2021/2022 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря №9, постановою Кабінету Міністрів України №1236, а також згідно з рекомендаціями щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти.

Залежно від епідситуації на території України встановлюються рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

У Міносвіти зауважили, що рівень епідемічної небезпеки встановлюється одночасно на території всіх регіонів рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою міністра охорони здоров'я. Рішення розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів.

Також за вимогою МОЗ для очного навчання потрібно 80% провакцинованих співробітників у колективі закладу освіти (у разі встановлення «жовтого» або «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки).

«За оперативною інформацією департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, навчальний 2021/2022 рік розпочався 1 вересня Днем знань відповідно до освітніх програм закладів освіти в очному режимі. Однак у окремих регіонах - Дніпропетровській (4 школи), Запорізькій (5 шкіл), Черкаській (1 школа) областях та місті Києві (2 школи) - освітній процес розпочався у змішаному форматі», - повідомили у МОН.

Як повідомляв Укрінформ, на початок навчального року першу або другу дозу щеплення від COVID-19 отримали півмільйона освітян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міносвіти спростувало фейк про переведення всіх шкіл на «дистанційку» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2021 1314
Еще материалы раздела «Суспільство»