НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.09.2021 593

Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти

Верховна Рада ухвалила у другому читані і в цілому законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи», який встановлює в Україні механізм правового регулювання сфери віртуальних активів, що легалізує ринок криптовалюти.

Документ підтримало 276 народних депутатів.

«Закон регулює правовідносини, що виникають у зв’язку з оборотом віртуальних активів в Україні, визначає права та обов’язки учасників ринку віртуальних активів, засади державної політики у сфері обороту віртуальних активів», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

У ній зазначається, що ухвалений документ дозволить українським блокчейн-компаніям легалізувати власні бізнес-процеси та офіційно працювати з банківською системою. Крім того, таку можливість матимуть і громадяни, які отримують доходи від операцій з віртуальними активами.

Також законопроєкт формує правове поле для роботи на ринку віртуальних активів, визначає правовий статус, класифікацію, права власності та інші ключові юридичні дефініції. Зокрема, визначає перелік професійних постачальників послуг на ринку віртуальних активів та їх реєстрацію.

Згідно із документом, регулятором ринку віртуальних активів будуть Міністерство та Комітет з питань цифрової трансформації України, в окремих випадках — Національний банк України та Національна комісія з цінних паперів та фондових ринків. У пояснювальній записці наголошується, що надання віртуальним активам юридичного статусу стимулюватиме розвиток нової індустрії в правовому полі держави та сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету коштом податків.

«Українці зможуть токенізувати права власності та отримають судовий захист прав на віртуальні активи. А міжнародні криптобіржі легально вестимуть діяльність на території України», - підкреслюється у записці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.09.2021 593
Еще материалы раздела «Економіка»