<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.09.2021 432

Укрзалізниця за півроку зазнала збитків на 1,4 млрд гривень

За перше півріччя 2021 року Укрзалізниця відзвітувала про 1,4 млрд гривень сукупних чистих збитків.

Про це в понеділок, 13 вересня, повідомляє проект Марлін з посиланням на звіт про виконання показників фінансового плану компанії.

При цьому в липні 2021 року підприємство має 39,1 млрд гривень кредитів перед банками.

"Збиткова діяльність Укрзалізниці викликана зменшенням обсягів перевезень і перевищенням темпів зростання собівартості над темпами зростання чистого доходу", - констатують представники транспортного монополіста.

Зокрема, йдеться про невиконання 6% планових вантажних перевезень і 11,3% пасажирських перевезень. Серед негативних факторів в Укрзалізниці також виділяють:

  • зменшення транзитних перевезень залізної та марганцевої руди через Україну;

  • зменшення експорту зерна на тлі зменшення врожаю і зменшення попиту на українську зернову продукцію на початку року, з огляду на активізацію пропозиції з РФ.

При цьому в порівнянні з аналогічним періодом минулого року доходи від вантажних перевезень збільшилися на 564,9 млн гривень або 1,8%, а від пасажирських перевезень - на 511,4 млн гривень (26,7%).

Оценка материала:

5.00 / 1
Укрзалізниця за півроку зазнала збитків на 1,4 млрд гривень 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.09.2021 432
Еще материалы раздела «Економіка»