<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2021 553

У «Головній темі» дали поради, як обрати якісну екзотичну олію

Оливкова, лляна, конопляна, кукурудзяна, гарбузова, кокосова, авокадова – українці активно переходять на альтернативу соняшниковій олії. Як серед такого розмаїття суперфудів обрати справжній корисний продукт – розповіли у випуску «Головної теми. Перезавантаження» з Оленою Кот на каналі «Україна».

Перш за все, споживачу слід звертати увагу на упаковку. Експерти радять брати оливкову чи лляну олію лише в непрозорій тарі - металевій банці або пляшці, але обов'язково з темного скла. І жодного пластику - це нафтопродукт, з якого виходить жир та вступає в реакцію з олією, від чого вона може зіпсуватися.

Обов’язково дотримуватись температурного режиму зберігання олії. Наприклад, лляну слід тримати в прохолодному місці, аби температура не перевищувала +15 градусів. У домашніх умовах такий продукт краще зберігати в холодильнику.

Аби не натрапити на фальсифікат, краще попросити сертифікат якості у продавця. Це можна зробити навіть у великому мережевому супермаркеті. У документі слід звернути увагу на технічні умови, в яких виготовляли олію. Технічні умови, вказані в сертифікаті та на пакуванні, мають збігатися.

Також, експерти радять зберігати чек, аби мати змогу вимагати відшкодування у тому разі, якщо трапиться неякісний товар або підробка.

Поціновувачам суперфудів варто бути готовими до вищої вартості такої олії. Наприклад, із кілограму конопляного насіння можна вичавити всього 200 мілілітрів олії. Для порівняння - із кілограму соняшнику отримують удвічі більше. Звідси і немаленька ціна: 250-мілілітрові пляшки конопляної та лляної олії коштують близько 150-200 гривень.

«Але ж і користі більше!  Лише одна чайна ложка лляної чи конопляної олії за кількістю полінасиченої жирної кислоти омега - це як 100-грамовий шматок лосося!», – зазначив власник олійного виробництва Артем Марченко.

Крім того, у випуску розповіли, як використовувати різні види екзотичних олій. З оливкової можна приготувати найароматнішу випічку й ефективно зняти макіяж. Кунжутна - додасть насиченого смаку рису та швидко відновить волосся після морських купань. З розмариновою смачно куштувати запечену білу рибу, і, що цікаво, ця олія добре допомагає від лупи. З гарбузової можна зробити корисний майонез. А лляною смачно заправляти квашену капусту і успішно лікувати проблемну шкіру, схильну до сухості та почервоніння.

Дивіться програму «Головна тема. Перезавантаження» у суботу о 20:00 на каналі «Україна»!

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Головній темі» дали поради, як обрати якісну екзотичну олію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2021 553
Еще материалы раздела «Суспільство»