<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Дозвілля
16.09.2021 950

Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи можна підвищити імунітет дитини

У рубрику «Запитай у Комаровського» вже надходять запитання від телеглядачів каналу «Україна». З початком осені одна з найактуальніших тем пов'язана з підвищенням імунітету. Євген Комаровський відповів, що допоможе зміцнити здоров’я.  

613074ef7fc9f_kanal_ukraina_ukraina_doktor_komarovskij_foto1_16.09.21

«Насправді всі розмови про імунітет і про його зниження пов’язані з тим, що комусь же треба продавати ліки, які нібито його підвищують. Але ці препарати з недоведеною ефективністю, – сказав доктор Комаровський.Причому ви повинні знати, що будь-який засіб, який здатен дійсно впливати на імунітет, тобто підвищувати або знижувати його, зазвичай дуже серйозний препарат із величезною кількістю побічних ефектів».

Лікар-педіатр вищої категорії пояснив: якщо дитина відвідує дитячий колектив, тоді вона може хворіти на гострі респіраторні вірусні інфекції від 6 до 12 разів на рік.

«Якщо ви або дитина хворієте 6 разів на рік, то це говорить про те, що ви 6 разів на рік одужуєте, – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – Коли людина хворіє і одужує, це говорить про те, що у неї нормальний імунітет».

За словами кандидата медичних наук, щоб зробити висновки про стан імунітету, достатньо звичайного клінічного аналізу крові, за допомогою якого лікар може визначити стан здоров’я.

«Якщо ж ви думаєте, що у вас проблеми з імунітетом, тоді вам потрібно звернутися до сімейного лікаря, зробити клінічний аналіз крові, а також задуматися над способом життя, – сказав Євген Комаровський. – Тому що коли виникає тема «поганого імунітету», потрібно думати не про чарівну таблетку, а про те, як змінити спосіб життя».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» в програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський пояснив у програмі «Ранок з Україною», чи можна підвищити імунітет дитини 5.00 5 1
Життя та Стиль / Дозвілля
16.09.2021 950
Еще материалы раздела «Дозвілля»