<
НОВИНИ ДНЯ: Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloombergвсі новини дня
Бізнес
Технології
20.09.2021 795

Корабель з цивільною місією Inspiration4 успішно приводнився біля Флориди

Корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX, який уперше в історії керувався повністю цивільним екіпажем, повернувся в суботу на Землю, приводнившись, як і було заплановано, в Атлантичному океані поблизу узбережжя Флориди, США.

Трансляція завершення польоту велася на офіційному YouTube-каналі SpaceX, повідомляє Укрінформ.

Підготовка екіпажу Inspiration 4 до приводнення розпочалася за кілька годин до виходу космічного апарату на орбіту зниження. Корабель увійшов у атмосферу Землі приблизно о 19-й годині за східноамериканським часом. Система гальмування й приводнення відпрацювали в штатному режимі.

Таким чином, перша цивільна місія, яка складалася з чотирьох непрофесійних астронавтів, протривала на орбіті троє діб і повернулася згідно із запланованим графіком.

Як повідомляв Укрінформ, запуск корабля з екіпажем Inspiration4 відбувся 16 вересня. До його складу увійшли бізнесмен та ініціатор місії Джаред Айзекман, пілот Сіан Проктор, бортовий лікар Гейлі Арсено і бортінженер Кріс Семброскі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Корабель з цивільною місією Inspiration4 успішно приводнився біля Флориди 5.00 5 1
Бізнес / Технології
20.09.2021 795
Еще материалы раздела «Технології»