<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
21.09.2021 610

У «Ранку з Україною» психологиня дала поради, як позбутись звички жити в борг

Психологиня і коуч Олена Адамова у постійній рубриці «Жити легко з Адамовою» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіла, які методи допоможуть вам жити на зароблені гроші й у майбутньому відмовитись від усіляких кредитів і позичок.  

«Насамперед раджу вам викинути всі кредитні картки і розписати свої щомісячні витрати. Так, ви побачите, куди «зливаються» ваші гроші. Простежте за тим, на що ви витрачаєте свій час, адже якщо людина живе у стані боргової ями – можу припустити, що ви постійно шукаєте мінімальні задоволення, які компенсують стан депресії та паніки, пов’язаної з неповерненим боргом. Зазвичай саме такі речі відбирають не лише час, а і гроші», – коментує психолог Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

За словами експертки, щоб уникнути поганої звички слід:

- розписати всі витрати і проаналізувати, від чого можна відмовитись;

- привчити себе до того, щоб 10-20% зароблених грошей віддавати на погашення боргу;

- продати непотрібні речі на спеціалізованих сайтах і перекрити частину боргу;

- незапланований дохід відправляти на погашення боргу.

«Чітко для себе запам’ятайте, що поки ви не повернете борг, будь-який прихід грошей у тій кількості, що ви хочете – просто неможливий. Погасіть борги і вперед до світлого майбутнього», – радить психологиня Олена Адамова в програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» психологиня дала поради, як позбутись звички жити в борг 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
21.09.2021 610
Еще материалы раздела «Афіша»