НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.09.2021 669

Видані раніше COVID-сертифікати доведеться перезавантажити – МОЗ

COVID-сертифікати, які були видані до ухвалення постанови уряду про продовження терміну дії на рік документів про вакцинацію, потрібно буде перезавантажити за місяць до завершення терміну їхньої дії.

Про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, передає кореспондент Укрінформу.

Посадовець нагадала, що в Україні функціонує два документи про вакцинацію: міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке передбачено міжнародними медико-санітарними правилами і видається в паперовій формі, та цифровий COVID-сертифікат, який можна згенерувати в застосунку «Дія», а відсьогодні і на порталі «Дія».

"Рішенням штабу щодо вакцинокерованих інфекцій було продовжено термін дії як COVID-сертифікату, який підтверджує повний курс вакцинації, так і міжнародного свідоцтва. Нагадую, що донедавна їхній термін дії був пів року, наразі такий період продовжено до року. Для тих людей, які раніше отримали чи COVID-сертифікат, чи свідоцтво, буде можливість пролонгації їх дії", - сказала Карчевич.

Вона уточнила, що цифровий сертифікат за місяць до завершення його чинності потрібно буде видалити через застосунок чи портал «Дія» і згенерувати новий, на новий термін. У випадку з паперовим свідоцтвом потрібно буде звернутися до лікаря - сімейного або того, який проводив щеплення, - і отримати новий документ.

За словами Карчевич, українські COVID-сертифікати визнає вже 43 країни світу, МЗС постійне веде перемовини з різними країнами про взаємовизнання таких документів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів постановою №954 від 13 вересня подовжив термін дії COVID-сертифікату зі 180 до 365 днів з моменту введення другої дози вакцини проти COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Видані раніше COVID-сертифікати доведеться перезавантажити – МОЗ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.09.2021 669
Еще материалы раздела «Суспільство»