<
НОВИНИ ДНЯ: "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.09.2021 814

Під час цієї хвилі коронавірусу ускладнення починаються з 4-5 дня – експертка

Клініка і перебіг COVID -19 в порівнянні з попередніми хвилями змінилися: коронавірус почав швидше прогресувати і через 4-5 днів після інфікування пацієнти стають кисневозалежними і потрапляють в лікарні зі складними пневмоніями.

630_360_1625100415-623_25.09.21

Про це під час брифінгу повідомила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з пульмонології Надія Рудницька, передає кореспондент Укрінформу.

«При даній хвилі COVID-19 змінилися клініка та перебіг захворювання. Захворювання починається з підвищення температури, головного болю, болю в м’язах, кишково-шлункового розладу у вигляді нудоти, рвоти чи діареї, бувають респіраторні симптоми або біль в горлі. І якщо в попередніх хвилях ми бачили, що ускладнення від коронавірусу йдуть на 14-21 день, потім було з 10 до 14, то зараз у пацієнтів, починаючи з 4-5 дня, ми маємо ускладнення у вигляді складних пневмоній та дихальної недостатності. І ці пацієнти поступають в стаціонар для того, щоб мати респіраторну підтримку киснем», - зазначила Рудницька.

За словами експертки, зараз зовсім інший перебіг і призначення гормональних препаратів, антибіотиків та самолікування з першого дня тільки ускладнює захворювання. При лікуванні слід дотримуватися затвердженого протоколу, наголосила вона.

Рудницька зазначила, що хворіють різні вікові групи, в основному це невакциновані пацієнти, які мають супутні патології, такі як неконтрольований цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання, проблеми щитовидної залози.

«Зараз важкими є пацієнти після 60 років, які невакциновані і мають супутню патологію, яку вони власне погано контролювали і до того, тому тут іде швидке прогресування. Звичайно в лікарні поступають одиниці людей, які є вакциновані, але хочу зазначити, що у них перебіг легкий і менші терміни лікування, вони без ускладнень виписуються зі стаціонару, що є дуже суттєво. Тоді, як в невакцинованій групі ми, на жаль, маємо високу смертність на сьогоднішній день», - додала вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Під час цієї хвилі коронавірусу ускладнення починаються з 4-5 дня – експертка 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.09.2021 814
Еще материалы раздела «Суспільство»