<
НОВИНИ ДНЯ: Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкостівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2021 935

Ексклюзив «Зiркового шляху»: Лікар Комаровський розповів, що пережив клінічну смерть

Лікар Євген Комаровський розповів журналістам програми «Зірковий шлях», яка виходить на телеканалі «Україна» у будні, про те, як помер на роботі.

Євген Олегович – для учнів. Дядя Женя – для пацієнтів. Доктор Комаровський для усієї країни. Застати лікаря Комаровського у Києві – велика рідкість. Євген Олегович живе у місті, де народився - Харкові. Але від 1990-х і досьогодні – він найвідоміший лікар на всю країну. Він бореться за науку, за критичне мислення. І наголошує, єдине що треба сучасному лікареві – багато читати, щоб дізнаватись нове. Він проти зайвих ліків і народних методів. Саме через це чи не кожен його вислів критикують незгодні. Та Комаровський каже, життя навчило не зважати на недоброзичливців.

«Я такий шлях пройшов, що не дай вам Бог всім. Я кілька разів був на межі життя і смерті, переніс клінічну смерть. Ми з дружиною, напевно, 15 років життя не могли взяти відпустку разом. Тому що я їхав один місяць з дітьми відпочивав, вона – другий», - поділився з журналістами каналу «Україна» лікар Комаровський.

І про клінічну смерть – це не метафора. Виявляється, він колись помер на роботі.

«Мене вбило електричної лампою кварцовою у відділенні реанімації. Її замкнуло. Її треба було посунути, а я її взяв. І, коли я падав, убитий, вона на мене впала, і висмикнулася із розетки. Ну і плюс гуркіт. І це відділення реанімації. Тобто тут же набігла купа реаніматологів, відкачали мене, я прийшов до тями. А ввечері прийшов додому, дружина говорить: «Тебе струмом вбило?». Я питаю: «Ти звідки знаєш?». А виявляється у неї були заняття з судової медицини. А там є ознаки смерті від ураження струмом. Там такі знаки: блискавки на шиї, на руках у вигляді судин. А я прийшов – у мене були якісь незрозумілі блискавки на шиї і палець обвуглений», - розповів Комаровський на телеканалі «Україна».

Дивіться «Зірковий шлях» в ефірі каналу «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексклюзив «Зiркового шляху»: Лікар Комаровський розповів, що пережив клінічну смерть 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2021 935
Еще материалы раздела «Суспільство»