НОВИНИ ДНЯ: Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порції  Коли Страсний тиждень 2024 року: що можна і не можна робити перед Великоднем, традиції кожного дня  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим закономвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.09.2021 1878

Григоренко vs Жуков: суд знову скасував рішення мерії Харкова перейменувати проспект

У Харкові другий апеляційний адміністративний суд втретє скасував рішення міськради про перейменування проспекту Григоренка у проспект маршала Жукова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив позивач у справі, представник ВО "Свобода" Андрій Коломійцев.

"Суд, розглянувши апеляційну скаргу Харківської міської ради на рішення суду першої інстанції від 10 червня, який визнав протиправним рішення міськради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова, що у Немишлянському районі міста, залишив цю скаргу без задоволення. І це вже третє скасування рішення міськради про перейменування проспекту. Тим самим, набрало законної сили рішення суду першої інстанції", - зазначив Коломійцев.

За його словами, в суді були присутні представники міської ради. Вони намагалися переконати суд, що Жуков був учасником звільнення України, у тому числі Харкова, від нацистських окупантів. Але суд вирішив, що це не має відношення до спорів про назву проспекту, додав Коломійцев.

Під час засідання суду під будівлею відбувся пікет під прапорами України, ВО "Свобода" та патріотичних громадських організацій. Понад десять людей тримали плакати з написами: "Жуков - кат, а не герой", та "Харків - без Жукова!".

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка у проспект Маршала Жукова. Під час дебатів на суді представники ВО "Свобода" довели, що рішення міськради неправомірно, бо не відповідає закону про топоніміку і є прихованим наміром увічнити ім'я Жукова.

27 квітня представники Харківської міської ради під час засідання окружного адміністративного суду у "справі Жукова" просили суд звернутися до Росії, щоб уточнити посади, які займав Жуков, намагаючись отримати докази, що він не підпадає про закон про декомунізацію, але їм було відмовлено.

24 лютого Харківська міська рада втретє повернула проспекту у Немишлянському районі Харкова ім'я Жукова замість Григоренка.

15 лютого у Харкові Другий апеляційний адміністративний суд залишив без змін ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 18 червня 2020 року, якою рішення міської ради скасовано.

5 вересня 2019 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги низки громадян, у тому числі, депутатів Харківської міськради і Харківської обласної ради, та скасував рішення міськради від 19 червня 2019 року про повернення проспекту назви Жукова.

Оценка материала:

5.00 / 1
Григоренко vs Жуков: суд знову скасував рішення мерії Харкова перейменувати проспект 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.09.2021 1878
Еще материалы раздела «Суспільство»