НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
02.10.2021 1444

Саакашвілі є загрозою для перемоги правлячої партії Грузії на місцевих виборах - АР

Поява Міхеїла Саакашвілі в Грузії є прямою політичною загрозою для домінування правлячої влади в цій країні на загальнонаціональних виборів мерів, які вважаються важливими для формування подальшого політичного складу країни.

Про це йдеться в розгорнутій публікації американського агентства Associated Press, присвяченій арешту опозиційного грузинського політика, передає Укрінформ.

«Це був крок, за допомогою якого екс-лідер (Грузії – ред.) намагався мобілізувати своїх прихильників перед загальнонаціональними муніципальними виборами», - зазначає видання.

У відеозверненні, записаному напередодні, Саакашвілі закликав співгромадян зібратися на політичний мітинг у Тбілісі цієї неділі. Однак, під час затримання його грузинськими правоохоронцями в п’ятницю, він зазначив, що очікував такого розвитку подій.

«Спроби Саакашвілі зібрати грузинів на мітинг можуть порушити плани правлячої партії, яка прагне забезпечити собі домінування під час виборів мерів, а також місцевих зборів, що може розцінюватися як вотум недовіри національному уряду і спровокувати дострокові вибори наступного року», - йдеться в публікації.

Як повідомлялося, у квітні Європейський Союз виступив посередником угоди, спрямованої на послаблення політичної кризи між правлячою партією «Грузинська мрія» та опозиційними групами, включаючи «Єдиний національний рух», засновану Саакашвілі. Ця партія залишається найбільшою опозиційною силою в Грузії. Угода передбачала, що позачергові парламентські вибори мають бути призначені в 2022 році, якщо «Грузинська мрія» не набере 43% усіх пропорційних голосів на місцевих виборах у 64 муніципалітетах країни.

Опозиційний лідер, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Грузії, куди повернувся вперше за вісім років. У 2015 році Саакашвілі був позбавлений грузинського громадянства й майже шість років є громадянином України. Нинішня влада в Грузії неодноразово наголошувала, що колишній президент оголошений у розшук та буде заарештований одразу після повернення в країну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Саакашвілі є загрозою для перемоги правлячої партії Грузії на місцевих виборах - АР 5.00 5 1
Політика / Світ
02.10.2021 1444
Еще материалы раздела «Світ»