НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.10.2021 1639

ПАР хоче досліджувати Антарктику з використанням українського криголама

Південно-Африканська Республіка зацікавлена у проведенні спільних досліджень науковцями України в Антарктиці, зокрема з використанням можливостей нового українського науково-дослідного криголама.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Зазначається, що у вівторок, 5 жовтня, відбулась зустріч першого заступника міністра освіти і науки Андрія Вітренка з Надзвичайним і Повноважним Послом ПАР Андре Йоганнесом Гроеневальдом.

«Сьогодні двостороння співпраця між Україною та Південно-Африканською Республікою у сфері науково-технічного співробітництва ґрунтується на положеннях угоди між Урядом України та Урядом ПАР про співробітництво у сфері науки і технологій. Для розширення можливостей щодо наукового потенціалу обох країн Україна готова обмінюватися та проводити спільні наукові дослідження у необхідних для обох сторін напрямах», - зазначив Вітренко.

Зазначається, що серед можливих напрямів співпраці посол висловив зацікавленість у проведенні спільних досліджень науковцями України та ПАР в Антарктиці, зокрема з використанням можливостей нового українського науково-дослідного криголама.

Своєю чергою, Вітренко відзначив, що це питання є актуальним і для України, адже придбання спеціалізованого океанографічного судна відкриває для нас багато перспектив. Одна з них - створення міжнародних наукових та логістичних консорціумів для дослідження Антарктиди та Південного океану.

У межах зустрічі сторони також обговорили інші важливі питання науково-технічної співпраці між країнами та визначили пріоритетні завдання для продовження ефективного діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня до морського порту Одеси прибув придбаний Україною у Великої Британії криголам «Джеймс Кларк Росс».

Оценка материала:

5.00 / 1
ПАР хоче досліджувати Антарктику з використанням українського криголама 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.10.2021 1639
Еще материалы раздела «Суспільство»