НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Світ
11.10.2021 666

Арештований за шпигунство у Болгарії росіянин викрав документи збройного заводу

У Болгарії за підозрою у шпигунстві заарештували члена Російської академії наук Сергія Зоненка.

Про це повідомляє болгарське видання Novinite, передає Укрінформ.

Росіянина обвинувачують у заволодінні зразками та документами збройного заводу "Арсенал" у місті Казанлик.

За даними ЗМІ, до арешту Зоненко керував відділом накопичувальних боєприпасів на "Арсеналі".

Разом із росіянином затримали його дружину та сина, які мають громадянство Литви.

Операцію провели після того, як 3 жовтня надійшло повідомлення від адміністрації "Арсеналу" про відсутність зразків продукції та конфіденційних документів до неї.

Як повідомлялося, трьох іноземців, які обіймали відповідальні посади на військовому заводі "Арсенал" у болгарському місті Казанлик, заарештували 7 жовтня за підозрою у шпигунстві. Слідство встановило, що 24-річний чоловік та 59-річна жінка з Литви та 60-річний росіянин працювали на заводі за трудовою угодою. Їхня діяльність була пов'язана з інноваційними технологіями.

Усі троє пішли у відпустку без збереження заробітної плати до 17 вересня та не повернулися на місце роботи. При цьому слідчі з’ясували, що 2 жовтня фігуранти повернулися до Болгарії. Через кілька днів їх затримали у прикордонному пункті пропуску "Кулата".

У їхніх автомобілях виявили документи та речі, які стосуються досудового провадження. Підготовлено постанови про примусове доставлення їх до суду і висунення обвинувачення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Арештований за шпигунство у Болгарії росіянин викрав документи збройного заводу 5.00 5 1
Політика / Світ
11.10.2021 666
Еще материалы раздела «Світ»