НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.10.2021 488

Європа почала відбір газу з ПСГ з мінімальним рівнем запасів

Європа почала відбір газу з підземних сховищ з мінімальним рівнем заповнювання – 77,06%.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на дані Gas Infrastructure Europe.

Відбір газу з ПСГ розпочався 13 жовтня, він тривав до 15 жовтня. У суботу, 16 жовтня, закачування газу знову перевищило відбір.

Для порівняння, ПСГ в Європі були заповнені в минулому році на 95,6% на час початку відбору газу 12 жовтня. У сховищах був рекордний обсяг газу, накопичений за підсумками двох теплих зим, і ринку було вигідно раніше почати витрачати запаси.

У цьому сезоні запаси знаходяться на історично мінімальному рівні. У Європі були очікування, що закачування в ПСГ триватиме довше, так як треба наростити побільше резервів.

Низький рівень запасів сховищ Європи впливає на зростання цін. Ціна на газ на хабі TTF в Нідерландах з поставкою 18 жовтня складає $1081 за тисячу кубометрів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа почала відбір газу з ПСГ з мінімальним рівнем запасів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.10.2021 488
Еще материалы раздела «Економіка»