<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2021 2802

В Ізраїлі на дні моря знайшли 900-річний меч лицаря-хрестоносця

Ізраїльський аквалангіст знайшов на дні Середземного моря меч, якому близько 900 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NEWSru.co.il.

"Меч - дуже рідкісна знахідка. Він чудово зберігся. Швидше за все, він належав лицареві-хрестоносцю. Меч був покритий нальотом, наскільки можна судити, він виготовлений з заліза. Дивно, як легко такий предмет переміщує тебе до іншої епохи - лицарів, обладунків та мечів", - розповів інспектор відділу Управління з боротьби з розкраданнями Ізраїля Нір Дістельфельд.

Зауважується, що житель Шломо Кацин з міста Атліт відправився 16 жовтня пірнати в море. Під час занурення він побачив старовинні артефакти, які, найімовірніше, були поховані під шаром піску, змитого сильними хвилями.

Найбільший інтерес серед знахідок викликає меч, якому близько 900 років. Довжина його леза становить майже метр, а рукоятки - 30 сантиметрів.

Шломо вирішив, що знахідка може бути вкрадена і, прихопивши меч, що обріс черепашками, він вийшов з води і негайно зв'язався з Управлінням старожитностей Ізраїля. Меч було передано державі, а Кацин отримав почесну грамоту.

Як повідомляв Укрінформ, під час розкопок, що проводяться Управлінням старожитностей Ізраїля в місті Явне, було виявлено давній виноробний комплекс.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Ізраїлі на дні моря знайшли 900-річний меч лицаря-хрестоносця 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2021 2802
Еще материалы раздела «Суспільство»