<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2021 3510

До «червоної» зони можуть потрапити ще декілька областей – Шмигаль

Найближчим часом ще декілька областей можуть приєднатися до тих 5 регіонів, які вже перебувають у червоній зоні епідеміологічної небезпеки, пов'язаної із розповсюдженням коронавірусної інфекції.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, маємо надзвичайно високу кількість важких випадків та госпіталізації. П'ять областей вже перейшли у червону зону епідеміологічної небезпеки. Ще декілька регіонів можуть потрапити у червону зону найближчими днями», - сказав Шмигаль.

За його словами, нині влада постійно підключає нові лікарні та збільшує кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Проте, 94,2% госпіталізованих із COVID-19 за тиждень були не вакциновані.

«Ці цифри говорять самі за себе. Вакцинація рятує життя. Учора зроблено рекордну кількість щеплень — 225 тисяч. Для регіонів поставлено завдання забезпечити спроможність інфраструктури для вакцинації, щоб вийти на показник у 1,5 млн щеплень за тиждень. Закликаю людей не чекати червоних зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз», - сказав глава уряду.

Шмигаль зазначив, що бізнес і громадські заклади можуть працювати навіть у червоній зоні, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. «Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але як сказав цього тижня Президент: єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація», - додав він.

Як повідомлялось, на засіданні 6 жовтня Прем'єр-міністр наголошував на тому, що в областях, які потрапляють, до червоної зони діють певні обмеження. Зокрема, кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця можуть там працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Тоді Шмигаль зауважив, що бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. Але у працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів.

У червоній зоні карантину заклади освіти працюють офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжують працювати у звичайному форматі.

Минулої доби в Україні зафіксували 18 912 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. У Києві - 1 023 підтверджені випадки.

Оценка материала:

5.00 / 1
До «червоної» зони можуть потрапити ще декілька областей – Шмигаль 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2021 3510
Еще материалы раздела «Суспільство»