<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2021 633

Локдаун у Києві неминучий, обмеження торкнуться лише невакцинованих

На сьогодні у столиці спостерігається значне зростання не лише випадків захворювання на COVID-19, а й госпіталізацій. Саме тому локдаун, як і перехід столиці до червоного рівня епіднебезпеки, практично неминучий.

Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час ефіру на ТРК Київ, повідомляє пресслужба Київради.

«Локдаун неминучий. І у кожного є вибір: або ізолюватися і не виходити з дому, оскільки ти не маєш «зеленого» COVID-сертифікату, або ж вакцинуватися і бути вільним у виборі діяльності та місць перебування і можливості працювати. По суті, це буде локдаун невакцинованих», – пояснила депутат.

При цьому Старостенко нагадала, що на сьогодні Міністерством охорони здоров’я визначено перелік професій, для яких вакцинація від COVID-19 обов’язкова: «Серед них – освітяни та працівники центральних і місцевих органів влади. Переконана, що в подальшому цей список буде розширено».

Депутат також підкреслила, що у міста на сьогодні є максимум можливостей для вакцинації.

«У нас є достатньо вакцин на вибір, відкрито величезну кількість вакцинальних центрів та пунктів щеплення. Зокрема, 117 у медичних закладах столиці, 53 мобільні бригади, понад 20 пунктів щеплення у торговельно-розважальних центрах, до вакцинальної кампанії долучаються також ЦНАПи. Єдине, що потрібно зробити – це прийти і вакцинуватися», – додала Старостенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Локдаун у Києві неминучий, обмеження торкнуться лише невакцинованих 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2021 633
Еще материалы раздела «Суспільство»