<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
25.10.2021 861

Адвокат Саакашвілі заявляє про підготовку його ліквідації

Адвокат колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Ніколоз Гварамія заявив, що в лікарні, куди хочуть перевести політика, його ліквідують.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

За словами Гварамії, кількох осіб, які будуть "опікуватись ліквідацією" Саакашвілі, вже відправили до лікарні.

"Через серйозні проблеми з безпекою Михайла Саакашвілі не можуть перевести до пенітенціарної лікарні. За нашою інформацією, у лікарні буде так званий імітований бунт. Декілька офіцерів спецпризначенців, які будуть усім цим опікуватися, вже направлені туди", – сказав Гварамія.

Він зазначив, що вважає за необхідне звернутися до громадськості та уряду Грузії. "Суперечливі заяви висловлюються Міністерством юстиції та лікарями. За словами міністра юстиції, не було обговорень щодо переведення Саакашвілі у цивільну клініку, що прямо суперечить висновку лікарів", - наголосив адвокат.

Захист Саакашвілі вимагає найближчим часом вирішити питання госпіталізації експрезидента та водночас виключити його переведення до тюремної лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який вже понад 15 днів голодує у в'язниці, погодився на допуск групи лікарів, сформованої за ініціативою Міністерства юстиції. 23 жовтня йому провели процедуру переливання крові, щоб стабілізувати стан його здоров'я.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних проваджень, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення. У 2015 році його позбавили грузинського громадянства, вже майже шість років він є громадянином України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Адвокат Саакашвілі заявляє про підготовку його ліквідації 5.00 5 1
Політика / Світ
25.10.2021 861
Еще материалы раздела «Світ»