<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.10.2021 509

Украерорух уперше за 2 роки отримав прибуток 183 млн грн

Державне підприємство Украерорух уперше з осені докризового 2019 року отримало чистий прибуток в ІІІ кварталі 2021 року. Розмір прибутку - 183 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДП.

Відзначається, що прибуток отримано навіть попри те, що в зазначений період інтенсивність повітряного руху була на 26% нижчою порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

"Застосування дієвих антикризових заходів, ефективне використання залучених кредитних коштів міжнародних фінансових організацій та системна робота з українськими і іноземними авіакомпаніями з метою їхнього залучення до використання повітряного простору України, фінансова дисципліна в розрахунках з боку партнерів-авіакомпаній стали приносити бажані результати і дозволили вийти на прибуткову діяльність за квартал уперше з осені докризового 2019 року", - заявив керівник Украероруху Андрій Ярмак.

Він розповів про ще один важливий чинник – це потроєння кількості польотів у повітряному просторі над Чорним морем, де з червня було запроваджено економічно обґрунтовану ставку за аеронавігаційне обслуговування.

У результаті було зменшено збитки, які було отримано за результатами першого півріччя цього року (мінус 260 млн гривень), яке починалося за ситуації, коли було менш ніж 50% показника польотів порівняно з докризовим періодом.

Зокрема, із січня по серпень 2021 року сумарні збитки було скорочено до 77 млн гривень за фактичної шкоди за попередній рік у більш ніж один мільярд.

У прес-службі нагадали, що, за оцінками експертів ІСАТ, втрата доходів у 2020-2021 роках була у всіх учасників світового авіаринку. Наприклад, провайдери аеронавігаційного обслуговування втратили 13 млрд доларів, а аеропорти - 115 млрд доларів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Украерорух уперше за 2 роки отримав прибуток 183 млн грн 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.10.2021 509
Еще материалы раздела «Економіка»