<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.10.2021 753

Українці назвали найважливіші екологічні проблеми

Серед проблем, які найбільше впливають на їхні родини та оточення, українці найчастіше згадують забрудненість водойм (46%). Далі йдуть засміченість побутовими відходами (33%), надмірне споживання хімдобрив (27%), забруднення повітря транспортом (23%) чи промисловими підприємствами (21%).

Про це свідчать результати опитування фонду Демократичні ініціативи.

Дві третини (64%) українців вважають, що за останні декілька років екологічна ситуація у місцевості, де вони проживають, стала гіршою. Ще 24% вважають, що ситуація не змінилася, а покращення екологічної ситуації зазначають лише близько 5,5%.

Чверть (26%) українців вважають проблеми екології однією з найактуальніших загроз для країни. Серед загроз для безпеки країни українці частіше згадують лише загрозу подальшого економічного занепаду (31%).

Опитування проведене фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Центром політичної соціології з 14 по 24 серпня 2021 року серед 2001 респондентів в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці назвали найважливіші екологічні проблеми 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.10.2021 753
Еще материалы раздела «Суспільство»