<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Бізнес
Технології
02.11.2021 2238

NASA показало загибель двох масивних зірок у сузір'ї Індіанець: вражаюче фото

Телескоп Hubble, який належить Національному управлінню з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA), сфотографував спіральну галактику NGC 6984. На кадрі можна побачити загибель двох масивних зірок.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу обсерваторії телескопу Hubble.

Спіральна галактика розташована на відстані 200 мільйонів світлових років від нашої планети. Як відзначають вчені, їм вдалося зафіксувати рідкісну подію - подвійну наднову.

Наднова - це сильний вибух неймовірно величезних масштабів, що спричинений смертю масивних зірок.

Вчені припускають, що два космічних об'єкти могли бути якось пов’язані між собою. Водночас астрономи продовжують досліджувати цей феномен.

Оценка материала:

5.00 / 1
NASA показало загибель двох масивних зірок у сузір'ї Індіанець: вражаюче фото 5.00 5 1
Бізнес / Технології
02.11.2021 2238
Еще материалы раздела «Технології»